Bejelentkezés
Katalógus2018-01-16 17:30:00

[Katalógus]
Régóta nem adtunk hírt arról, hogy hol is tartanak a katalógussal kapcsolatos megbeszélések. Sajnos az eredeti elképzeléseinket nem fogadta el a Kar vezetése, de sikerült kompromisszumot kötnünk. A tárgyalásokon folyamatosan részt vett az a Hallgatói Kör is, aki eredetileg kezdeményezte a drasztikusabb változtatásokat.
Nagyon sok megbeszélés után a következőket sikerült elérnünk a mai napon:

A Kari Tanács megszavazta, hogy ha a legutóbbi aktív félévedben 4.0-ás vagy afölötti kreditindexet sikerült elérned, akkor az adott félévben nem kötelező (csak ajánlott) bejárni az előadásokra.

Sajnos ez koránt sem az a cél, amiért küzdöttünk, ezért sem híreszteltük eddig annyira. Mindazonáltal ígéretet kaptunk arra, hogy ezt a határt bizonyos feltételek mellett 3,5-ig levihetjük (ennél alacsonyabb határra sajnos nincs reális esély). Ebben viszont a segítségeteket szeretnénk kérni, hogy kitaláljunk egy olyan feltételt, amit a Kar vezetése is el tud fogadni. Itt ilyenre kell például gondolni: „Ha ez az első tárgyfelvételed és 3,5 vagy afölötti az előző aktív féléves
kreditindexed, akkor nem kötelező bejárni”.

Ötleteiteket a katalogus@ikhok.elte.hu e-mail-címre várjuk.

A szabályzat módosítása képzési terv módosítást jelent, ami viszont csak 2019. szeptemberétől fog hatályba lépni. Ez fogja garantálni az automatikus felmentést. Addig is a HKR megfelelő szabályzata mentén elektronikus (Neptunban leadható) kérvény alapján lehet majd kérni – a megfelelő feltételek mellett – a mentességet, amit jóvá fognak hagyni. Amint sikerül ennek a technikai részleteit kidolgozni, értesíteni fogunk Titeket!


Keresés
Hírlevél
Bejelentkezés
Facebook
Támogatók
Atlassian'
iTeach.world'
Partnerek
ELTE Karrierközpont'