Bejelentkezés
ELTE IK HÖK Választások 2018 - I. forduló2018-04-05 18:28:00

Kedves Hallgatók!

Elérkeztünk a Választások utolsó szakaszába, mely során a Küldöttjelöltek közül kerülnek megválasztásra azok a Hallgatók, akik Küldöttként fogják képviselni az érdekeiteket az elkövetkezendő időszakban.

Választások I. fordulója: 2018. április 4. 6:00 óra - április 16. 05:00 óra

Az I. forduló akkor kerül meghosszabbításra, ha az I. forduló nem eredményes, illetve ugyanebben az esetben lesz II. forduló kiírva.

Küldöttjelöltek bemutatkozása:
http://conf.ikhok.elte.hu/pages/viewpage.action?pageId=40501548

Elnöki-, Alelnöki-, Szaktestületi elnöki-, Ellenőrző Bizottsági tag programok:
http://conf.ikhok.elte.hu/display/PUBLIC/Programok+2018

Szavazatotokat a Küldöttjelöltekre a Neptunon keresztül, az Ügyintézés menüpont Kérdőívek almenüjében található "ELTE IK HÖK választás 2018" nevű kérdőív kitöltésével tudjátok leadni.

Információk a szavazással kapcsolatban:

ASZ 49.§ (3) d) a választásra jogosultak a Küldött jelölt listán szereplő jelöltekre szavazhatnak külön-külön, de legfeljebb 46 jelöltre

ASZ 50. § A választás eredménye:

(1) A választás első fordulója érvényes, ha a választásra jogosultak legalább huszonöt százaléka szavazott.

(2) Amennyiben az első választási forduló nem érvényes, második fordulót kell tartani. A Küldött jelöltek listája megegyezik az első fordulóéval. A választás második fordulója ugyanazon feltételek teljesülése mellett érvényes, mint az első forduló.

(3) A választás eredményes, ha érvényes és a jelöltek legalább ötven százaléka, de legfeljebb 46 Küldöttjelölt megválasztásra került.

(4) A jelölt akkor kerül megválasztásra, ha a választásra jogosultak legalább két százaléka támogatta és a szavazati arányok szerint csökkenő sorrendben a 46 legtöbb szavazatot kapta. Amennyiben szavazategyenlőség áll fenn, és így több mint 46 fő alkotná a Küldöttgyűlést, akkor azon jelölteknek, akiknek ugyanannyi szavazatuk van, pót választást kell tartani, legfeljebb 5 naptári napig, ahol a hallgatók legfeljebb annyi szavazatot adhatnak le, ahány hely maradt fenn ahhoz, hogy a Küldöttgyűlés 46 fős legyen. Aki nem kerül be a Küldöttgyűlésbe és a választásra jogosultak legalább két százaléka támogatta az pót tag lesz, és a megüresedés során a szavazatok sorrendjében kerül be a Küldöttgyűlésbe, melyről a VB elnöke tájékoztatja.

(5) Amennyiben a második forduló érvénytelen, vagy az első forduló eredménytelen, a választásokat meg kell ismételni a jelöltállítástól kezdődően, ahol a jelöltté válás feltétele harminc jelölésre változik.


Keresés
Hírlevél
Bejelentkezés
Facebook
Támogatók
Atlassian'
iTeach.world'
Partnerek
ELTE Karrierközpont'