Bejelentkezés
ELTE IK HÖK Választások 2022 - Tájékoztatás2022-02-28 19:14:00

Kedves Hallgatók!

Az ELTE IK HÖK Választási Bizottsága ezúton szeretné tájékoztatni a hallgatókat a 2022. évi ELTE IK HÖK Választásokkal kapcsolatos legfontosabb időszakokról és tudnivalókról.

Választási időszakok
Tájékoztatási időszak: 2022. március 1. 8:00 – 2022. március 7. 23:59
Jelöltállítási és jelentkezési időszak: 2022. március 8. 8:00 – 2022. március 20. 23:59
Pótlási és jelöltállítási időszak: 2022. március 22. 0:00 – 2022. március 23. 23:59
Bemutatkozási időszak: 2022. március 25. 8:00 – 2022. március 29. 23:59
Választási időszak: 2022. március 30. 8:00 – 2022. április 12. 23:59
Esetleges hosszabbítás: 2022. április 14. 0:00 – 2022. április 20. 23:59
Az egyes időszakok részletes leírását és tennivalóit később olvashatjátok.

A Választásokban résztvevő hallgatók
A Választási Bizottság 3/2022/Választási Bizottság határozata alapján minden az ELTE Informatikai Karon szakot felvett hallgató választó és választható. Ezzel kapcsolatban a pontos meghatározást, és az érintett képzési kódok felsorolását a dokumentumban olvashatjátok.

Jelöltállítási és jelentkezési időszak
Az online jelölőlapokat 2022. március 8-tól kezdve van lehetőségetek „átvenni”, melyeket 2022. március 20-ig tudjátok aláíratni hallgatótársaitokkal. Ezt követően a Választási Bizottság ki fog értesíteni minden jelentkezőt, hogy sikerült-e kellő számú szavazatot összegyűjtenie.

Hogyan tudtok jelentkezni és aláírásokat gyűjteni? A Jelöltállítási és jelentkezési időszak alatt a vb@ikhok.elte.hu és iroda@ikhok.elte.hu e-mail címekre kell elküldenetek a következőket.
Név és Neptun-kód,
egy rövid bemutatkozás (miért szeretnél hallgatói képviselő lenni),
egy kép magadról,
melyik bizottságoknak szeretnél a tagjai lenni (legalább egy, maximum kettő).

Választható bizottságok: Hallgatói Jóléti, Kommunikációs, Külügyi, Szervező, Tanulmányi.

A jelentkezés akkor számít érvényesnek, ha legalább 20 egyéni aláírást sikerült összegyűjteni az online jelölőlapra. Érdemes minden aláírás előtt megkérdezni, hogy nem írt-e esetleg valakinek már korábban alá az adott személy. Saját jelölőlapot nem lehet aláírni, de bárki más indulóét igen! Figyeljetek arra, hogy ki írhat alá (lásd a mellékelt dokumentumot).

Pótlási és jelöltállítási időszak
Ebben a rövid időszakban már nem lehet indulni küldöttnek, de lehetőség van a hiányzó aláírások pótlására azoknak, akiknek nem sikerült 20 egyéni aláírást összegyűjteniük az előző időszak végéig. Azokat, akiknek pótlásra van szüksége, a Választási Bizottság fogja értesíteni.

Bemutatkozási időszak
A Pótlási és jelöltállítási időszakot követően a Választási Bizottság határozatot hoz azon jelentkezőkről, akiknek sikerült kellő számú aláírást összegyűjteniük és felveszi őket a küldöttjelölti listára.
A Bemutatkozási időszak során, az ELTE IK HÖK Kommunikációs Bizottságának a segítségével, bemutatásra kerülnek a küldöttjelöltek az ELTE IK hallgatói számára.

Választási időszak
Itt a lehetőség, hogy véleményt nyilvánítsatok. Több tucat hallgató indul küldöttnek, és a Ti kezetekben van mindegyikük sorsa. Neptunban lesz lehetőségetek szavazni azokra, akikről úgy gondoljátok, hogy valóban támogatást érdemelnek. Itt már nem csak egy szavazatotok van, ezért bátran szavazzatok mindenkire, akiben látjátok a potenciált.

Esetleges hosszabbítás
Amennyiben nem érkezne be elegendő szavazat a Neptunon keresztül, hogy érvényesnek lehessen nyilvánítani a Választásokat, akkor ebben a rövid intervallumban van még lehetőség arra, hogy kampányoljatok a hallgatótársaitoknak. Minden szavazat számít!

A választásokkal kapcsolatos bármilyen kérdés vagy felmerült probléma esetén nyugodtan forduljatok hozzánk a vb@ikhok.elte.hu e-mail címen keresztül.

Sikeres választási időszakot kíván az ELTE IK HÖK Választási Bizottsága!

Deák Dalma
Elnök
Választási Bizottság
ELTE IK HÖK


Csatolmányok:
Keresés
Hírlevél
Bejelentkezés
Facebook
Támogatók
Atlassian'
iTeach.world'
Partnerek
ELTE Karrierközpont'