Katalógusos előadások2016-06-19 15:13:00

Az elmúlt hetekben azon dolgoztunk, hogy végre pontos információk derüljenek ki a katalógusos előadásokkal kapcsolatban.

Felkerestünk minden oktatót, akinek kötelező előadása van. Értesítettük őket, hogy tudják a tanszékvezetőn keresztül kérvényezni, hogy az Ő előadásuk ne legyen katalógusos. Több oktató is kérvényezte ezt, de végül a tanszékvezetők nem éltek ezzel a lehetőséggel.

Ezek alapján MINDEN előadás katalógusos lesz.
Ez alól egyedül kivételt a Jogi-és menedzsment ismeretek előadás képez.

Nyilván ezzel a döntéssel mi sem értünk egyet, hiszen vannak olyan előadások, amik nem járulnak nagyban hozzá a tárgy teljesítéséhez. Ezzel kapcsolatban Dékán Úrral is egyeztettünk. Azt ígérte, hogy ezeket az előadásokat felül fogják vizsgálni, és a lehetőségekhez mérten olyan oktatókat fognak előadónak felkérni, akik interaktívabban tudják tartani az órákat.

A megszokott papír alapú katalógus-ellenőrzés ekkora méretekben nem fog működni. Éppen ezért lett kiírva még februárban egy pályázat egy olyan szoftverre, ami ezt a funkciót megfelelően el tudja látni. Több mű is beérkezett a megadott határidőre, de nyertes egyelőre nincs. Erről folyamatosan egyeztetünk Gergó Dékánhelyettes Úrral. Amint lesz valami előrehaladás az ügyben, azt természetesen jelezni fogjuk felétek. Éppen ezért egyelőre ne higgyetek semmilyen pletykának ezzel kapcsolatban.

Az egész rendszernek a lényege az lenne, hogy minél több hallgató diplomát szerezzen. Véleményünk szerint, nem ez a legjobb módszer a cél elérésére, mindazonáltal, ha ennek hatására drasztikusan megnő az adott kurzusokat teljesítők száma, az nem csak az ő, hanem a Kar és ezzel együtt az egész Hallgatóság érdekeit is szolgálhatja.


Bejelentkezés
Keresés
Hírlevél
Bejelentkezés
Facebook
Támogatók
Atlassian'
iTeach.world'
Partnerek
ELTE Karrierközpont'